خواص و طرز مصرف :
1- خوراکی میوه : آهن زیاد - ویتامین c فراوان - ضد نقرس و پایین آورنده اسید اوریک - ضد کلسترول (چربی خون ) - ضد سرفه - کاهش فشار خون - رفع غلضت خون - تقویت کبد - تصفیه خون
2 - مالش بر چشم : تقویت بینایی
3 - پودر دانه را با مقداری تخم رازیانه مخلوط کرده میل شود : ضد سنگ مثانه - ضد انگل
احتیاط : قبل از صبحانه مصرف نشود . همچنین اگر زیاد تر از حد استفاده شود باعث ناراحتی برای سرد مزاجان . سوهاضمه . ورم روده و میگرن میشود.
طبیعت : گرم و تر
قسمتهای مورد استفاده : عصاره برگ - ریشه - میوه
خواص و طرز استفاده :
1 - مصرف میوه تازه : سرشار از ویتامین C - خونساز - تصفیه خون - مفید برای پوکی استخوان - کمک به هضم غذا
2 - برگهای له شده گیاه با نمک : تسکین کمر درد ( ضماد )
3 - مصرف میوه نمیه رسیده : سقط جنین - مسهل قوی - ضد کرم ( انگل )
4 - دم کرده ریشه : ضد سوزاک - مفید در سنگ کلیه
قسمت های مورد استفاده : گل - برگ - دانه - ریشه
طبیعت : گرم و خشک
خواص و طرز مصرف :
1 - خوراکی : آرام بخش - تب بر - ضد تصلب شرائین - معالجه مالاریا - سنگینی معده - گلو درد - ضد انگل روده - درمان رماتیسم - مسکن دندان درد
2 - جوشانده ریشه : ضد سرفه - ضد بواسیر
3 - شستشو با جوشانده برگ : میکروب کش و از نظر خوراکی برای درمان مالاریا و پایین آوردن تب مفید است
4 - روغن آفتابگردان : ضد کلسترول خون و دوست سرخرگهای قلب
نسخه یک : 25 گرم شاتره + 25 گرم گل ختمی سفید + 50 گرم سدر
موارد بالا را نرم ساییده و با آب مخلوط کرده به موضع بمالید و پس از 5 تا 10 دقیقه بشویید.
نسخه دوم : شستشو با مخلوط عرق شاتره و مقدار کمی سرکه سیب
نسخه سوم : 2/ 1 لیوان عرق شاتره + 2/ 1 لیوان عرق کاسنی روزی 2 لیوان میل کنید .
اگر دچار قاعدگی نامنظمی هستید برای تنظیم کردن آن ضمن پرهیز از خوردن گشنیز تازه و تخم گشنیز باید از خوراکیهایی استفاده کنید که تنظیم کننده پریودی هستندمانند : هویج یا آب هویج - زردک یا آب زردک - لوبیا - سیر - جعفری تازه یا تخم جعفری - و روغنهای نباتی
همچنین میتوانید مغزهای هسته هلو را بکوبید و در آب انگور بخیسانید و آنرا بنوشید.
نسخه یک : هر بار 25 تا 40 گرم ترخون را در یک لیتر آب جوش دم کنید و آب را صاف کرده و آن را به مرور بنوشید.
نسخه دو : 30 گرم برگ گل همیشه بهار را در یک لیتر آب جوش دم کنید و 8 روز قبل از شروع پریودی بعد از هر غذا یک فنجان بنوشید .
نسخه سوم : 20 گرم گل خشک اسطوخودوس هندی را در یک لیتر آب بجوشانید و آن را صاف کرده و قبل هر غذا یک فنجان بنوشیدو
اگر پوست شما خشک و معمولی است از این روش برای کاهش لک و جوش و افزایش شادابی پوست استفاده کنید .
نسخه اول : ۲۵ گرم گل همیشه بهار + ۲۵ گرم گل بابونه + ۲۵ گرم گل پنیرک + ۲۵ گرم گل ختمی سفید + ۲۵ گرم گل محمدی ( گل سرخ )
نسخه دوم : ۵ قاشق غذاخوری سرکه سیب به ۲ لیوان آب افزوده روزی دو بار بخور دهید.
توجه :
۱- قبل از بخور صورت را با صابون ملایم شسته و خشک نمایید
۲ - بهتر است بعد از بخور دادن صورت را خشک کرده و از کرمها یا روعنهای ( آلوئه ورا - بابونه - همیشه بهار - جوانه گندم ) استفاده کنید .
نسخه یک : ۳ / ۱ لیوان عرق مخلصه + ۳ /۱ لیوان عرق تارونه + ۳ /۱ لیوان عرق گزنه را روزی دو لیوان میل کنید .( عرقیات از شرکت معتبر تهیه شود)
نسخه دوم : موضع را ابتدا با مقداری آب گرم و نمک دریا مالش دهید . سپس خشک کرده و با مخلوط روغنهای ( اسطخوس + سقز + زرده تخم مرغ + نعناع + دارچین + زنجفیل ) خوب ماساژ دهید.( اگر در هنگام ماساژ از سشوار استفاده کنید خیلی بهتر است ) و بعد موضع را با پارچه نخی ملایم ببندید ( روزی یکبار)
نسخه سوم : مصرف گیاهان با طبیعت گرم ( هل - دارچین - زنجفیل - سورنجان و خولنجان ) با آب گرم و عسل.
۱- چربی : غذاهای چرب - انواع تخمه ( کدو - آفاب گردان ) - تخم مرغ و ......
۲- سودا : چای - کاکائو - قهوه - بادمجان - گوجه فرنگی - قارچ و ......
۳ - اعصاب : افراد آشفته و عصبی و دارای استرس به دلیل برهم خوردن تعادل هورمونهای بدنشان زودتر جوش میزنند.
۴ - مصرف بیش از اندازه غذاها با طبیعت گرم ( کاهش عملکرد کبد )
۵ - نظافت پوست : عامل باکتری ها همواره منتظرند که از منافذ پوست آلوده که مکان مناسبی برای رشد آنهاست استفاده کنند ( جوشهای چرکی )
روشهای پیشگیری :
۱- نظافت پوست : شستشو با صابون گیاهی ملایم (صابون گل بابونه - صابون مغز بادامو ...)
البته کسانی که دارای پوست خشک هستند پس از شستشو با صابون حتما از کرمهای گیاهی مخصوص که به آنها حساسیت ندارند استفاده کنند ( کرم های گل بابونه - همیشه بهار و .... )
۲ - رعایت در مصرف مواد غذایی
۳ - داشتن آرامش و اعصاب راحت ( بدون استرس )
نسخه های گیاهی در ادامه مطلب....
نسخه ۱ : یک قاشق غذا خوری مخلوط پودر سنجد و جوانه گندم با شیر یا ماست روزی دو بار
نسخه ۲ : نصف قاشق چایخوری پودر مومیایی خوراکی ( شفاف و روشن ) را با یک لیوان دوغ یا مقداری ماست مسل کنید ( روزی یکبار )
نسخه ۳ : ۲۵ گرم گرده گل + ۱۰۰ گرم عسل یونجه یا کنار روزی ۲ قاشق چایخوری
نسخه ۴ : ۳ / ۱ لیوان عرق مرزه + ۳ / ۱ لیوان عرق یونجه + ۳ / ۱ لیوان عرق مخلصه را از یک شرکت معتبر تهیه کرده و روزی ۲ لیوان میل کنید.
۲۵ گرم کف دریا + ۲۵ گرم پودر انسیون یا
رازیانه ر با هم مخلو کرده هفته ای ۲ بار مقداری از آن را روی خمیر دندان
ریخته و مسواک بزنید.