۱- چربی : غذاهای چرب - انواع تخمه ( کدو - آفاب گردان ) - تخم مرغ و ......
۲- سودا : چای - کاکائو - قهوه - بادمجان - گوجه فرنگی - قارچ و ......
۳ - اعصاب : افراد آشفته و عصبی و دارای استرس به دلیل برهم خوردن تعادل هورمونهای بدنشان زودتر جوش میزنند.
۴ - مصرف بیش از اندازه غذاها با طبیعت گرم ( کاهش عملکرد کبد )
۵ - نظافت پوست : عامل باکتری ها همواره منتظرند که از منافذ پوست آلوده که مکان مناسبی برای رشد آنهاست استفاده کنند ( جوشهای چرکی )
روشهای پیشگیری :
۱- نظافت پوست : شستشو با صابون گیاهی ملایم (صابون گل بابونه - صابون مغز بادامو ...)
البته کسانی که دارای پوست خشک هستند پس از شستشو با صابون حتما از کرمهای گیاهی مخصوص که به آنها حساسیت ندارند استفاده کنند ( کرم های گل بابونه - همیشه بهار و .... )
۲ - رعایت در مصرف مواد غذایی
۳ - داشتن آرامش و اعصاب راحت ( بدون استرس )
نسخه های گیاهی در ادامه مطلب....
نسخه ۱ : یک قاشق غذا خوری مخلوط پودر سنجد و جوانه گندم با شیر یا ماست روزی دو بار
نسخه ۲ : نصف قاشق چایخوری پودر مومیایی خوراکی ( شفاف و روشن ) را با یک لیوان دوغ یا مقداری ماست مسل کنید ( روزی یکبار )
نسخه ۳ : ۲۵ گرم گرده گل + ۱۰۰ گرم عسل یونجه یا کنار روزی ۲ قاشق چایخوری
نسخه ۴ : ۳ / ۱ لیوان عرق مرزه + ۳ / ۱ لیوان عرق یونجه + ۳ / ۱ لیوان عرق مخلصه را از یک شرکت معتبر تهیه کرده و روزی ۲ لیوان میل کنید.
۲۵ گرم کف دریا + ۲۵ گرم پودر انسیون یا
رازیانه ر با هم مخلو کرده هفته ای ۲ بار مقداری از آن را روی خمیر دندان
ریخته و مسواک بزنید.
برای تقویت حافظه چندین نسخه در نظر گرفته شده که میتوانید هر کدام را به میل خود استفاده کنید و نتیجه بگیرید.
نسخه ۱ : هفته ای دو تا سه بار مصرف عدسی ( عدس پخته شده با کمی آویشن ) .معمولا صبحا
نسخه ۲ : ۲۵ گرم کندر + ۲۵ گرم سعد کوفی + ۲۵ گرم سیاه دانه
موارد بالا را کاملا ساییده و صبح تا صبح به اندازه نوک قاشق چایخوری به عسل و آب گرم زده میل کنید.
نسخه ۳ : مصرف یک حب کندر در روز و مصرف مویز با توت سفید خشک در روز
نسخه ۴ : دم کرده یک قاشق غذا خوری از مخلوط اسطوخدوس و چای سبز با تکه ای زنجفیل ( روزی ۲ لیوان )
نسخه ۵ : ۲۵ گرم سیاه دانه + ۵۰ گرم کنجد را کاملا ساییده به اندازه نوک قاشق چایخوری داخل خرما ریخته صبح تا صبح میل کنید
نسخه ۶ : مقداری پودر زنجفیل با چای مصرف کنید ( هر روز) ( برای کسانی که به گرمی حساسیت دارد مضر است )
موارد استفاده :
۱- دردهایی که در بدن مدام در حرکت هستند.
۲ - دردهای قاعدگی .
۳ - بازشدن قاعدگی .
۴ - ضد نفخ و تنظیم دستگاه گوارش .
۵ - شیر افزا در زنان شیر ده .
۲۵ گرم انسیون + ۲۵ گرم بادیان ( رازیانه ) + ۲۵ گرم تخم گشنیز + ۲۵ گرم زنیان + ۲۵ گرم زیره سبز و سیاه + ۲۵ گرم گز علفی یا گزانگبین .
موارد بالا را نرم ساییده و نصف قاشق چایخوری از آن را روی زبان ریخته
با آب فرو دهید ( کفلمه ) یا میتوانید یک قاشق مربا خوری با یک لیوان آب
جوش دم کرده ( با تکه ای نبات ) قبل از غذا میل کنید . ( ۲ تا ۳ استکان در
روز )
نسخه ۱ : ۲۵ گرم زوفا + ۲۵ گرم گل ختمی سفید + ۲۵ گرم پر سیاوشان + ۲۵ گرم اسطوخدوس + ۲۵ گرم آویشن شیرازی
یک چنگ از مخلوط گیاهان را با تکه ای نبات دم کرده و روزی ۲ لیوان میل شود.
نسخه ۲ : ۳/ ۱ لیوان عرق برگ چنار + ۳/ ۱ لیوان عرق آویشن + ۳/ ۱ لیوان عرق شاتره.
عرقیات بالا را از یک شرکت معتبر تهیه کرده روزی ۲ لیوان میل کنید.
نسخه ۳ : سعی کنید زیاد حمام رفته و با سفید آب کیسه بکشید و از مواد غذایی با طبیعت گرم و ادویه ات پرهیز کنید.
تعریف مزاج : اثر متقابل اندامهای بدن و اخلاط بدن برهم . یک حالت و کیفیتی را ایجاد میکند که به آن مزاج میگویند.
الف) : اندام های بدن :
به گفته ابوعلی سینا اندامهای بدن هر کدام به صورت نهفته یک طبیعت مربوط به خود دارند که در آن موقعیت به اعمال حیاتی خود ادامه می دهند.
به ادامه مطلب رجوع کنید ........
در طب گیاهی پزشک معالج باید مزاج شخص را بشناسد و با تجویز داروهای سازگار به آن مزاج بپردازد.
به عنوان مثال اگر به کسی که گرم مزاج است دارویی تجویز شود که طبیعت آن گرم باشد نه تنها بیمار علاج پیدا نمیکند بلکه بیماری او تشدید شده و علایم دیگریپیدا میکند.